Elandstraat 437 , 2513 HV , DenHaag
070-345 35 84

Therapeutische Elastische kousen

Therapeutische elastische kousen ook wel steunkousen/compressiekousen genoemd worden enkel verstrekt op voorschrift van een arts (een verwijzing van een huisarts is hierbij voldoende). De medische indicatie dient vermeld de staan op de verwijzing (recept). Kenmerkend voor therapeutische elastische kousen is de drukklasse beginnend bij klasse 2, in tegen stelling tot de reis compressiekousen/sport compressiekousen (klasse 1).

De vergoeding van de therapeutische elastische kousen is afhankelijk van uw verzekering. De vergoeding geschiet vanuit uw basispakket. In de regel heeft u volgens de zorgverzekeraar als verzekerde recht op 2 paar/2 stuks steunkousen per 12 maanden. Hierbij geldt een uitzondering voor de volgende zorgverzekeraars: Multizorg, DSW en de Friesland. Deze zorgverzekeraars stellen dat u als verzekerde tijdens de 1e verstrekking recht heeft op 1 paar/1 stuk steunkousen. Na 3 maanden komt u in aanmerking voor een herhaling van 2 paar/2 stuks steunkousen.

Steunkousen worden enkel door opgeleide TEK adviseurs aangemeten. Voor meer informatie en/of voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen kunt u telefonisch contact met ons opnemen en eventueel vrijblijvend een afspraak maken.